Heineken iz Ljubljane seli i punjenje Uniona

Bez autora
Oct 10 2022

Pivovarna Laško Union obavijestila je zaposlenike na zboru radnika Ljubljanske pivovare da će krajem studenog prestati puniti limenke piva Union u Ljubljani, a početkom sljedeće godine i bačve, piše današnji Dnevnik.

O tome su u petak obaviješteni i zaposlenici u Laškom.

U listopadu prošle godine čelnici Pivovarne Laško Union odlučili su prebaciti proizvodnju piva Union u Laško. Kao razlog navedeno je da rashladni sustav Ljubljanske pivovare star 35 godina više nije za rad. Početkom ove godine, prema neslužbenim podacima Dnevnika, dio financijske službe Ljubljanske pivovare preseljen je u Poljsku. Iz Pivovare Laško Union tada su naveli da se na području financija odvija unifikacija procesa, matičnih podataka, tehnologije i alata, kao i organizacije rada s ostalim sestrinskim tvrtkama Heinekena u Europi.

Sada i Heineken seli punionicu Union iz Ljubljane, navodi Dnevnik. Nakon preseljenja, ljubljanska proizvodna linija za limenke bit će preseljena u neku od drugih Heinekenovih pivovara, uključujući i novosadsku, ili će biti prodana. Slični su planovi i za punionicu koja je radila do veljače ove godine.

Proizvodnja bezalkoholnog piva sljedeće jeseni trebala bi se iz Ljubljane preseliti u Laško. Nije jasno kakva će biti sudbina bezalkoholnih pića pod markama Zala i Sola.

Zbog otkazivanja punjenja, u Ljubljani je bez posla ostalo 35 radnika.

Pivovarna Laško Union lani je ostvarila prihod od prodaje od 165,6 milijuna eura, što je 13,7 posto više nego godinu prije. Prodali su rekordnih 2,7 milijuna hektolitara pića, što je gotovo 15 posto više nego 2020. Neto dobit zaustavila se na 18,9 milijuna eura odn. 13,8 posto više nego godinu prije, otkrili su u rujnu ove godine.

"Vremena su izazovna kako za globalnu, tako i za regionalnu i lokalnu ekonomiju. Unatoč izazovima, kao kolektiv smo ostvarili zadane ciljeve. Ključni smjerovi su nam pojednostaviti buduće poslovanje, prilagoditi se vanjskoj dinamici i izlasku iz krize na covid-19 i rat u Ukrajini, doći još jače", rekao je tada izvršni direktor Zooullis Mina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik